Ελληνική

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

Στις 6 Φλεβάρη θα συγκεντρωθούν σε διάφορα μέρη της Ευρώπης δεξιοί,λαικιστές, νεοφασιστικά κινήματα και κόμματα για να διαδώσουν τις αντιδραστικέςιδέες τους περί ανώτερων ,,λαών,, και ,,εθνών,,. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε χωρίς δικιάμας παρέμβαση! Καλούμε να τους αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και να δείξουμε τηνπολιτική μας αλληλεγγύη. Αυτή την μέρα καλούμε σε μια μέρα πανευρωπαϊκη μέραδράσης ενάντια στην Ευρώπη φρούριο.

Σε πολλά μέρη του κόσμου γίνονται οι καταστάσεις ανυπόφορες, διότι οκαπιταλισμός αυξανει ολοένα και περισσότεο  το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλούσιων .Οι φιλελεύθερες αποκαλούμενες δομέςτων μέτρων προσαρμογής των δεκαετιών του 70 και του 80 επέβαλλαν σε πολλά μέρηστον νότο υψηλά χρέη που οδήγησαν στην εξαθλιωση. Μετά την εποχή της ιστορικήςαποικιοκρατίας προκάλεσαν  αλλαγές  εκ νέου εξάρτησης από τιςαποκαλούμενες δυτικές μορφές όπως Land Grabbing, Βιοπειρατεία, εξαγωγές όπλων και η συμφωνία γιαελεύθερες συναλλαγές, πόλεμοι στο όνομα της ,,ανθρωπιστικής πρόληψης,, ήυποστήριξη δικτατοριών και αυταρχικών καθεστώτων. Οι θάνατοι πολλών ανθρώπων όχι μόνο  στα σύνορα της Ευρώπης, αλλάκαι στους τόπους καταγωγής τους είναι συνέπειες αυτής της πολιτικής. Η επίσημηπολιτική ως λύση στην κρίση του καπιταλισμού, όπως π.χ. τα γερμανικά-ευρωπαϊκάμέτρα λιτότητας ενισχύουν τις αυταρχικές και ρατσιστικές αντιδράσεις της κρίσης. Οι φόβοι τηςματαίωσης μετασχηματίζουν αισθητά το μίσος ενάντια ,,οι άλλοι με τους οποίουςπρέπει να μοιραστώ,,  στη φυγή σε συντηρητικάκατασκευάσματα όπως έθνος, φυλή και των πασίγνωστων ιδεών περί ρόλων των φύλων.

Απότην άλλη μεριά στρατικοποιούνται όλο και περισσότερο τα ευρωπαϊκάεξωτερικά σύνορα.Οι άνθρωποι επιλέγονται ανάλογα με την εθνικότητα  τους και διευρύνονται  τα κέντρα απέλασης.Για ναδιαμορφώσουν πιο αποτελεσματικά το απάνθρωπο σύστημα του αποκλεισμου , συνεργάζεται η Ε.Ε. με κράτη όπως τηνΤουρκία , που στο εσωτερικό της διεξάγει πόλεμο έναντια των Κούρδων καιστηρίζει το ,,ισλαμικό κράτος,,(Daesh).

Ρατσιστικά κινήματα  και κόμματα όπως PEGIDA,UKIP(UK Indepepedence Party), BPI(Block Against Islam),Χρυσή Αυγή,Front Nationalκ.α., επίσης η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και Frontex είναι διαφορετικέςπλευρές του ίδιου νομίσματος. Αν θελουμε να δοθεί τέλος στην δυστυχία των ανθρώπων πουβρίσκονται σε φυγή, πρέπει να ασκηθεί πολιτική πίεση, για να ανοίξουν σύνοραγια όλους, νόμιμες και ασφαλείς πορείες διαφυγής. Συγκεκριμένα αυτο σημαίνει  :να οργανωθουν διαμαρτυρίες,άμεσες παρεμβασεις, πολιτική ανυπακοή, να βρεθουν χώροι εμπρακτης αλληλεγγύηςκαι κοινες μορφές έκφρασης.

Θα εκμεταλλευτούμε την 6 Φλεβάρη για να θέσουμε στη ατζέντα αυτά τασημεία.Αν προσπαθήσουν τα δεξιά και αντιδραστικά κινήματα να μέταφέρουν την πολιτική τους στους δρόμους, είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε.Πρέπεινα αναδείξουμε την σχέση μεταξύ περιοριστικής και αυταρχικήςμεταναστευτικής-πολιτική λιτότητας της Ευρώπης και τον ρατσισμό του

αποκαλούμενου κέντρου, πως συνδέονται με τον καπιταλισμό και την πατριαρχία.Οιπαγκόσμιες μορφές εξουσίας και καταπίεσης είναι ξεκάθαρη μορφή επίθεσηςεναντίον ολων μας και πρέπει  να δράσουμεμαζί.

Είναι απαραίτητο, να οργανωθούμε παγκοσμίως ενάντια στην ευρωπαϊκή πολιτικήτου αποκλεισμού, για να χάσουν έδαφος οι δεξιοί.Αντί να εμπιστευόμαστε τακυρίαρχα εθνικά κράτη, πρέπει η αλληλεγγύη μας να ξεπεράσει τα σύνορα,να μάθει ο ένας από τον άλλον, μαζίνα αγωνιστούμε για ανεξάρτητους και ανοιχτούς χώρους.

Θα κάνουμε τα πάντα για να καθορίζουμε τις ζωές μας, με αλληλεγγύη καικοινωνική ισοτιμία πέρα από έθνη, κεφάλαιο και πατριαρχία. Μαζί θα κατέβουμε στους δρόμους. Καλούμε σεπολιτική ανυπακοή και δράσεις για ελευθερία κινήσεων και ίσα δικαιώματα για όλους.

Αυτές οι απαιτήσεις πρέπει να κατακτηθούν με πολιτικό αγώνα! Αντιστεκόμαστε  ενάντια στην καθοδηγηση εκ‘των έξω  και στην κηδεμονία αυτών πουμας κυβερνούν, ενάντια στις ρατσιστικές και αντιδραστικές λύσεις που προτάσσει η ευρωπαϊκή πολιτική με πρόσχηματην Κρίση, αλλά και εναντίον των δεξιών λαϊκών κινημάτων.

Η αλληλεγγύη πρέπει επιτέλους να πολιτικοποιηθεί!

Ας επιτεθούμε στην Ευρώπη-Φρούριο!